Daň z příjmů fyzických osob - optimalizace daňového zatížení - Suchánková, Martina (Univerzita Pardubice, 2014)
Tato bakalářská práce se zabývá tématem daní z příjmů fyzických osob a optimalizací jejího daňového zatížení. V teoretické části je popsán současný daňový systém a základní pojmy, které s daní z příjmů fyzických osob souvisí. Dále je zde uveden způsob zdaňování fyzických osob a možnosti optimalizace daňového zatížení. Praktická část je zaměřena na optimalizaci celkových odvodů u konkrétního příkladu.
Income tax for individuals - the optimization of the tax burden
Keywords: daňový systém; daň z příjmů; základ daně; daňová optimalizace; sociální pojištění; zdravotní pojištění; tax system; income tax; tax base; tax optimization; social insurance; health insurance