Marketingová analýza a strategie prodeje pivovaru Bernard, v.o.s. - Němec, Ladislav (Univerzita Pardubice, 1999)
Diplomová práce se zabývá rozpracováním pojmu marketingová analýza a strategie, která je aplikována na prodej piva Bernard. Teoretická část shrnuje dostupnou literaturu o marketingu. Analytická část se zabývá současným stavem na trhu v České republice, trendy v okolí, interní situací firmy, nabídkou piva Bernard, cenami, distribucí a propagací této značky. Podklady pro zpracování byly shromážděny na základě analýz dokumentů (firemních i odborných), volných a řízených rozhovorů a vlastního pozorování. Práce obsahuje i tzv. SWOT analýzu silných a slabých stránek značky Bernard a příležitostí a hrozeb na trhu s pivem. Na analýzu současného stavu navazuje návrh strategie firmy, která se nejvíce zabývá strategií v rámci různých propagačních aktivit. Poslední kapitolou diplomové práce je stručné ekonomické zhodnocení navrhovaných propagačních aktivit a zhodnocení její efektivnosti.
The marketing analysis and strategy of the products sold by brewery Bernard
Keywords: marketing; analýza; strategie; prodej; konkurence; propagace; pivo; marketing; analysis; strategy; sale; competition; promotion; beer