Vyšetření čichu respirační olfaktometrií (ROLF) - Hladíková, Ivana (Univerzita Pardubice, 2020)
Diplomová práce s názvem Vyšetřením čichu respirační olfaktometrií (ROLF) se skládá ze dvou částí. Teoretická část poskytuje teoretická východiska pro praktickou část. Obsahuje pojmy z oblasti fyziologie a patofyziologie čichu a nosu. Dále uvádí základní rozdělení poruch čichu, jejich hlavní vyšetřovací metody a metodu respirační olfaktometrie. Charakterizuje příčiny poruch čichu, jejich léčbu a prognózu. Praktická část diplomové práce se zabývá zpracováním dat získaných při vyšetření na přístroji ROLF. Toto měření probíhalo v prostorách krajské nemocnice a v pracovním prostředí autora práce.
Olfactory testing using respiration olfactometry (ROLF)
Keywords: čich; vyšetření čichu; respirační olfaktometrie; smell; olfactory examination; respiration olfactometry