Dodržování správných postupů při aplikaci transfuzí - Huličková, Kristýna (Univerzita Pardubice, 2022)
Teoreticko-průzkumná bakalářská práce je zaměřena na aplikaci transfuzí. První část definuje, z čeho se skládá krev, co jsou transfuze, jak se mohou dělit transfuzní přípravky, kdo má jaké kompetence u aplikaci transfuzí. Dále pojednává o potransfuzních reakcí a o postupu, jak správně aplikovat transfuze. Druhá, průzkumná část práce je pojednává o hodnocení nelékařského zdravotnického personálu formou kontrolního listu při podávání transfuzí, následném vyhodnocení zjištěných dat, porovnání dat s jinými průzkumy a doporučením pro praxi.
Adherence to the correct procedures for application transfusions
Keywords: transfuze; krev; nelékařský zdravotnický personál; transfusion; blood; non-medical medical staff