Elektrochemické stanovení citrulinu - Štefanská, Pavlína (Univerzita Pardubice, 2025)
Tato diplomová práce se zaměřuje na stanovení L-citrulinu elektrochemickými metodami. Citrulin je aminokyselina, která se užívá ve formě doplňku stravy a zkoumá se jako indikátor střevních nebo nefrotických poruch a pro podporu anabolismu. Optimalizace stanovení L-citrulinu byla provedena pomocí voltametrických technik na elektrodách uhlíkového typu.
Electrochemical determination of citrulline
Keywords: L-citrulin; doplněk stravy; elektrochemické stanovení; elektrody; L-citrulline; food supplement; electrochemical determination; electrodes