Vazebné struktury konzervačního typu: měkká vazba se hřbetní výztuhou a možnosti jejího využití pro konzervační účely - Křenek, Karel (Univerzita Pardubice, 2012)
Práce je věnována konzervaci a restaurování knižní vazby se zaměřením na různé typy tzv. konzervačních vazeb a jejich využití v restaurátorské praxi. Na pozadí studia historických vazeb a jejich podrobného průzkumu, je představena myšlenka využití měkké vazby se hřbetní výztuhou pro konzervační účely. Závěr práce popisuje výrobu knižních maket a jejich charakteristiky.
Conservation binding structures: softcover with dorsal plate and the possibility of its use for preservation purposes
Keywords: konzervace; restaurování; knižní vazba; měkká vazba; makety; preservation; conservation; conservation binding; limp binding; dummies