Porovnání separačních vlastností některých nových typů kolon kapalinovou chromatografii - Týčová, Kateřina (Univerzita Pardubice, 2006)
Bylo porovnáno chování triacylglycerolů a oligoethylglykolů pomocí kapalinové chromatografie v systémech s obrácenými fázemi. Byly studovány nové typy komerčně dodávaných kolon, naplněných různými chemicky vázanými stacionárními fázemi. Pozornost byla zaměřena především na gradientovou eluci. Pro vzorky triacylglycerolů a oligoethylenglykoů byly vypočteny retenční charakteristiky a porovnán vliv stacionární fáze na jejich separaci.
Comparison of separation properties of some new column types
Keywords: Vysokoúčinná kapalinová chromatografie; obrácené fáze; gradientová eluce