Reologie a reometrie kapalin - Palarczyková, Zuzana (Univerzita Pardubice, 2014)
Práce je věnována studiu reologických vlastností kapalin. V první části je uvedena reologická klasifikace kapalin a základní přehled jejich vlastností. Druhá část práce se zabývá popisem viskozimetrů a reometrů, které jsou nejčastěji používány pro experimentální stanovení reologických dat, a ve třetí části je uvedeno použití poznatků reologie v praxi.
Rheology and rheometry of liquids
Keywords: reologie; reometrie; toková křivka; viskozita; viskozimetr; reometr; rheology; rheometry; flow curve; viscosity; viscometer; rheometer