Definice vztahů mezi významovými daty systému ETCS L2 a konfigurací a stavy železniční infrastruktury s využitím metodiky UML - Martínek, Tomáš (Univerzita Pardubice, 2011)
Práce se zabývá popisem a implementací moderního vlakového zabezpečovače ETCS L2 na současné zabezpečovací systémy užívané v České republice. Byla stanovena podoba hlavních aplikačních dat přenášených mezi vozidly a traťovou částí ETCS v souvislosti s topologií kolejiště, včetně jejich popisu. K popisu bylo využito modelovací techniky UML a na jejím základě byly definovány dvě možné podoby implementace z pohledu aplikačních dat jednosměrná a obousměrná komunikace mezi RBC a IXL.
Definition of relations between the significant data of ETCS L2 and railway infrastructure configuration and states by means of UML methodology
Keywords: ETCS L2; jazyk ETCS; železniční zabezpečovací systémy; UML; ETCS L2; ETCS language; railway signalling systems; UML