Modifikace složení tenkých vrstev chalkogenidových skel systému As-S připravených metodou spin-coating úpravou složení výchozího roztoku - Škop, Tomáš (Univerzita Pardubice, 2024)
Tato diplomová práce se zabývá studiem vlastností tenkých vrstev chalkogenidových skel o složení As30S70 připravených metodou spin-coating. Tenké vrstvy o složení As30S70 byly připraveny z výchozích objemových skel různých složení. Poté byl studován vliv různých postupů přípravy roztoků na změny optických vlastností, struktury a chemické odolnosti tenkých vrstev.
Compositional modification of As-S chalcogenide glass thin films deposited by spin-coating by alternation of source solution composition
Keywords: chalkogenidová skla; tenké vrstvy; spin-coating; chalcogenide glasses; thin films; spin-coating