Postoje studentů oboru zdravotnické záchranářství k agresi pacientů - Pilný, Vojtěch (Univerzita Pardubice, 2023)
Tato práce se zabývá zkušenostmi a postoji studentů oboru zdravotnický záchranář k agresi pacientů. V teoretické části je popsána agresivita a agrese, její druhy, příčiny vzniku vůči zdravotnickým záchranářům, metody zvládání, ale i neprofesionální chování členů zdravotnické záchranné služby. V praktické části jsou pomocí kvantitativního šetření zkoumány zkušenosti a postoje studentů oboru zdravotnický záchranář k agresi pacientů, se kterou se setkali v průběhu své praxe a návrhy na zkvalitnění práce zdravotnického záchranáře v budoucnu.
Attitudes of paramedic students towards patient aggression
Keywords: agrese; agresivita; komunikace; zdravotnický záchranář; pacienti; praxe; aggression; aggressiveness; communication; paramedic; patients; practice