Regionální rozvoj a rozvojová pomoc - Brodská, Pavla (Univerzita Pardubice, 2012)
Tato práce se v úvodu zabývá definováním pojmu regionální rozvoj a regionální rozdíly, přičemž budou v práci uvedeny příčiny a důsledky těchto regionálních rozdílů. Dále je v práci popsána teorie rozvojové spolupráce, jakým způsobem historicky vznikala a jak se vyvíjí v současném světě. V následující části práce je pozornost zaměřena na rozvojovou spolupráci České republiky. Zde bude zkoumána zejména efektivita systému rozvojové spolupráce České republiky a objem finančních prostředků vynaložených na tuto činnost. Následně budou tyto skutečnosti vyhodnoceny.
Regional development and development aid
Keywords: regiony; regionální rozvoj; rozvojová pomoc; rozvojová spolupráce; regions; regional development; development aid; development cooperation