Studium ortho efektu na vybraných organických systémech - Kulhánek, Jiří (Univerzita Pardubice, 2001)
Využití principu vhodné volby modelových látek umožnilo systematickou studii ortho efektu jako celku, ale i jeho jednotlivých složek. Jako model byla zvolena benzoová kyselina, ale i strukturně podobné acetofenony a deriváty anilinu.
Keywords: fyzikální organická chemie; ortho efekt