Stanovení zbytkových rozpouštědel ve funkčních potravinářských přísadách pomocí plynové chromatografie - Kříž, Petr (Univerzita Pardubice, 1996)
Předmětem práce je chemická analýza potravinářských přísad. V první části je pozornost věnována některým základním chemickým analýzám jablečného pektinu, druhá část je zaměřena na kvasný ocet. Důraz je kladen na chemické vlastnosti lihového octa během kvasného procesu a v jeho závěru.
Keywords: potravinářské přísady; jablečný pektin; kvasný ocet; Analýza; kvantitativní analýza; Chromatografie; ocet; pektiny; plynová chromatografie