Vliv vlastností elastomerní tiskové formy na kvalitu tisku - Nováková, Lenka (Univerzita Pardubice, 2016)
Cílem diplomové práce bylo prostudovat problematiku vlastností pryží a moderních fotopolymerů používaných pro výboru flexotiskových forem. Seznámit se podrobně s tím, jak probíhá výroba těchto flexotiskových forem a s typy zařízení, které jsou pro výrobu potřeba. V experimentální části byla provedena analýza obrazu pryží i fotopolymerů. Analýza obrazu byla změřena na plošné pokrytí tiskových elementů na formě a po tisku na substrátu, na jejichž základě byl vyhodnocen nárůst tiskového bodu, u kterého byly zohledněny parametry jako celková tvrdost pryže a vliv kompresibilní podložky. Vizuálně byly zhodnoceny vybrané testovací obrazce, které byly porovnány s předlohou, tiskovou formou nepoškozenou tiskem.
Influence of elastomeric printing formes properties on print quality
Keywords: pryžové návleky; fotopolymerní flexotiskové desky; analýza obrazu; rubber sleevs; photopolymer flexographic plates; image analysis