Ničí uživatelé tvrdých drog více svůj život, nebo život svých rodičů? - Kordiaková, Nela (Univerzita Pardubice, 2018)
Bakalářská práce je věnována problematice drog a drogové závislosti. Zkoumá negativní působení závislosti nejen na samotné uživatele drog, ale i na jejich rodinné příslušníky. Cílem práce je zjištění, jestli tato nepříjemná životní situace ubližuje více drogově závislým jedincům, nebo jejich rodičům. V Teoretické části práce uvádím základní termíny týkající se drog a drogové závislosti. Praktická část je tvořena kvalitativním výzkumem, jehož hlavní metodou byly polostrukturované rozhovory s uživateli drog a následně i s jejich rodiči.
Do users of hard drugs destroy their lives or the parents' lives?
Keywords: drogově závislé děti; drogy; rodina; výzkum závislosti; závislost v rodině; drug addicted children; drugs; family; research of addiction; addiction in a family