Prionová onemocnění lidí a zvířat - Konečná, Nela (Univerzita Pardubice, 2016)
Tato bakalářská práce je zaměřena na prionová onemocnění. Cílem práce bylo shrnutí poznatků o těchto chorobách. Prionózy jsou v práci rozděleny do dvou skupin (humánní a animální) a jsou detailně popsány. Jednou z částí bakalářské práce je i kapitola zabývající se diagnostikou prionóz a možnostmi jejich léčby.
Prion diseases of humans and animals
Keywords: priony; prionózy; PrPc; PrPsc; prionová teorie; prions; prion diseases; PrPc; PrPsc; prion theory