Vliv vlastností skládačkové lepenky na průchod výseků balicí linkou - Matušová, Lucie (Univerzita Pardubice, 2018)
Práce je věnována vlastnostem vícevrstvé skládačkové lepenky. Obsahuje přehled typů lepenek a jejich zpracování. Ve druhé části se věnuje vlivu okolního prostředí na zpracovatelnost lepenek. Experimentální část probíhala ve firmě Roll4you, s.r.o., kde byly proměřovány vybrané vlastnosti skládačkové lepenky používané pro balení cigaretových papírků. Vyhodnocoval se vliv těchto vlastností na průchod výseků balicí linkou.
Influence of folding box properties on the blanks flow in packaging line
Keywords: vícevrstvé skládačkové lepenky; výseky; odolnosti vůči ohybu; chromonáhrada; multi-layered folding cardboards; blanks; bending resistence; folding box board