Pády geriatrických pacientů - posouzení rizikových faktorů obsažených ve vybraných screeningových metodách - Bartošová, Kamila (Univerzita Pardubice, 2011)
Práce popisuje problematiku rizikových faktorů pádu geriatrických pacientů na interním oddělení muži v okresní nemocnici. Hlavním cílem práce bylo zjistit rizikové faktory pádu vyskytující se u geriatrických pacientů. Teoretická část se zabývá obdobím stáří, problematikou pádů a jejich prevencí, screeningovými metodami a indikátory kvality péče. Ve výzkumné části práce jsem zpracovala údaje od respondentů získané polořízeným rozhovorem a studiem písemných dokumentů. Výsledky této práce jsou shrnuty v diskuzi a závěru.
Falls of geriatric patients - assessment of the risk factors contained in the selected screening methods
Keywords: stáří; pády; příčiny pádů; senioři; old age; dissertation falls; reason of tumbles; seniors