Analýza efektivnosti systému SEPO v oblasti veřejných zakázek - Netolický, Pavel (Univerzita Pardubice, 2011)
Tato diplomová práce se zabývá zadáváním veřejných zakázek malého rozsahu prostřednictvím elektronického tržiště Ministerstva obrany SEPO. Cílem práce není tento systém pouze popsat, ale také zhodnotit jeho efektivitu z pohledu dodržování zásad transparentnosti, rovného zacházení a zákazu diskriminace, respektování zásad hospodárnosti, efektivnosti a účelnosti, zhodnotit jeho klady, zápory a přínos v oblasti zadávání veřejných zakázek malého rozsahu za období pěti let jeho existence. Práce je rozdělena do dvou částí: teoretická část se zabývá problematikou veřejných zakázek se zaměřením na veřejnou zakázku malého rozsahu, otázkou úpravy zadávání veřejných zakázek malého rozsahu v resortu Ministerstva obrany, a představuje systém SEPO jako prostředek pro jejich obchodování. V praktické části je provedena analýza administrativních výdajů a efektivnosti SEPO v oblasti zadávání veřejných zakázek malého rozsahu. Informace týkající se obchodování prostřednictvím systému SEPO pro obě části diplomové práce byly získány nejen na základě osobnostních zkušeností, ale také prostřednictvím pohovorů s účastníky SEPO.
Analysis of the SEPO system efficiency in the field of public procurement
Keywords: veřejná zakázka malého rozsahu; elektronické tržiště SEPO; transparentnost; rovné zacházení; zákaz diskriminace; small extent public procurement; SEPO electronic market; transparency; equal treatment; discrimination ban