Vzdělávání dětí v socioekonomicky znevýhodněných rodinách - Fišerová, Jana (Univerzita Pardubice, 2018)
V bakalářské práci se budu zabývat problematikou vzdělávání dětí v socioekonomicky znevýhodněných rodinách. Snahou je přiblížit, jak konkrétně ke vzdělávání rodina přistupuje, jakou hodnotu mu přisuzuje, jak vzdělávání ovlivňuje fungování rodiny, jaká je spolupráce rodiny a školy, jaká podpůrná opatření u nás fungují a zda a jak je rodiče využívají. Součástí bakalářské práce bude kvalitativní výzkum. Pomocí terénního výzkumu budu na základě polostrukturovaných rozhovorů se členy rodiny a pomocí pozorování v rodinách zjišťovat, jak konkrétně vzdělávání v rodinách probíhá. Zaměřím se na to, jaká podpora funguje v rodině a jakou úlohu může hrát doučování dítěte.
Education of children from socioeconomically disadvantaged families
Keywords: vzdělávání; znevýhodnění; doučování; rodina; děti; education; disadvantage; tutoring; family; children