Letopisy Narnie z pohledu religionistiky - Kmentová, Lucie (Univerzita Pardubice, 2018)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na osobu C. S. Lewise. Budu se věnovat jeho životu a náboženským i myšlenkovým konceptům, které tohoto autora ovlivnily. Rozeberu jeho sedmidílný román, Letopisy Narnie, po náboženské, mytologické a astrologické stránce a zároveň ukáži, jakým způsobem se do nich jeho myšlenkové koncepty promítly.
The Chronicles of Narnia from the Perspective of Religious Studies
Keywords: Lewis; Clive Staples; Letopisy Narnie; náboženství; imaginace; křesťanství; Lewis; Clive Stamples; The Chronicles of Narnia; religion; imagination; Christianity