Život Arabů v České republice - Nováková, Edita (Univerzita Pardubice, 2004)
Práce se zabývá jednou z etnických skupin, která pobývá na území České republiky, imigranty pocházejícími z arabských zemí, zejména z Jemenu, Palestiny, Sýrie, Tuniska a Egypta.
The life of Arab people in the Czech Republic
Keywords: sociální antropologie; imigrace; cizinci; Arabové; Islám; komunity; Česká Republika; Integrace; Kultura; etnické vztahy