Cytostaticky aktivní vanadocenové komplexy - Vinklárek, Jaromír (Univerzita Pardubice, 2005)
V rámci práce bylo pomocí experimentálních i teoretických metod charakterizováno více než 40 nových vanadocenových komplexů. V 10 případech se podařilo připravit krystaly vhodné pro difrakční RTG analýzu a příslušné strukturní hodnoty byly zaslány do mezinárodní krystalografické databáze. Data byla dále poskytnuta prof. Ch. Loberovi, který v současné době pracuje na knize o organokovových sloučeninách vanadu. Biologicky přijatelné komplexy připravené v rámci této práce jsozu nyní testovány ve Vojenské lékařské akademii v Hradci Králové.
Keywords: cytostatika; vanadocendichlorid; Analýza