Imobilizace anti-chymotrypsinových protilátek po enzymatické oxidaci jejich cukerných složek pomocí neuraminidasy a galaktosaoxidasy - Prodanová, Kateřina (Univerzita Pardubice, 1997)
Anti-chymotrypsinové prasečí protilátky byly imobilizovány na hydrazidový derivát celulosy po enzymatické oxidaci jejich cukerných složek pomocí neuraminidasy a galaktosaoxidasy (kalibrační křivky) a jejich relativní molekulové hmotnosti SDS-PAAG elektroforézou. Neuraminidasa a galaktosaoxidasa byly mobilizovány na hydrazidový derivát celulózy po chemické oxidaci NaIO4.
Imobilization of anti-chymotrypsin antibodies after enzymic oxidation of their carbohydrate moieties by neuraminidase and galaktoseoxidase
Keywords: neuraminidasa; galaktosamidasa; enzymatická aktivita; kalibrační křivky; elektroforéza