Připravenost podniků na digitální transformaci - Holfeuer, Dan (Univerzita Pardubice, 2025)
Tato diplomová práce se zabývá připraveností podniků na digitální transformaci v českém prostředí. Cílem je zjistit, jak firmy přistupují k digitální transformaci v praxi a jaké faktory ovlivňují jejich úspěšnost. Byly identifikovány překážky i příležitosti, které se při zavádění digitálních technologií objevují. Výzkumná část je založena na kvalitativní analýze rozhovorů se zástupci pěti firem z různých odvětví - výroby, logistiky, IT, průmyslové automatizace a pojišťovnictví. Výzkum ukazuje, že úspěšnost digitální transformace není dána jen technologiemi, ale především způsobem řízení, firemní kulturou a schopností zaměstnanců adaptovat se na změny.
Readiness of companies for digital transformation
Keywords: digitální transformace; připravenost podniku; inovace; automatizace; Průmysl 4.0; kybernetická bezpečnost; firemní strategie; organizační změna; digital transformation; organizational readiness; innovation; automation; Industry 4.0; cybersecurity; business strategy; change management