Současné slovinské spisovatelky - ženy jako autorky - Ježková, Pavlína (Univerzita Pardubice, 2011)
Tématem mé bakalářské práce jsou slovinské spisovatelky se zaměřením na autorku jako ženu. Zpracovávala jsem informace z oblasti slovinské ženské literatury a kontaktovala některé slovinské spisovatelky. Většinu informací jsem překládala ze slovinských internetových stránek a knížek. Hlavním cílem mé práce bylo vytvoření přehledu o slovinských autorkách a získání odpovědí na otázky týkající se například postavení žen ve společnosti nebo o jakých tématech píší ženy nejraději.
Contemporary Slovenian Women-writers - Women as Writers
Keywords: ženy; slovinská literatura; postavení; společnost; women; Slovene literature; the role of woman; society