Praktische Anwendung der Fabel im Deutschunterricht - Rýdlinková, Jana (Univerzita Pardubice, 1997)
Práce je věnována praktickému použití bajky ve vyučování němčiny. Obsahuje charakteristiku bajky, stručný přehled jejího historického vývoje, návrhy pro její praktické využití ve vyučování němčiny a konkrétní použití tohoto literárního druhu při výuce německého jazyka na druhém stupni ZŠ.
Keywords: němčina; vyučování; bajky