Odstraňování těkavých organických látek z vnitřního prostředí adsorpcí - Linha, Jakub (Univerzita Pardubice, 2025)
Netkané textilie z uhlíku, to je svět budoucnosti, v jejich vláknech leží síla, ve struktuře možnosti. Filtrace vzduchu, adsorpce látek těkavých, materiál budoucna, v aplikacích pravdivých. Směs vzduchu s acetonem či toluenem byla stvořena, stabilizace proudění pečlivě ověřena. Detektory napětí každou sekundu snímaly, koncentrace VOC přesně ukázaly. Jedna vrstva, dvě i tři ? u vzorku B jsme testovali, schopnost adsorpce více vrstev jsme ověřovali. Výsledky nám odhalily sílu uhlíkových vláken, v budoucnu budou základem mnoha aplikací a zázrakem. Tento výzkum není práce ? je to krok vpřed, k materiálům, co změní svět.
Removal of volatile organic compounds from the indoor environment by adsorption
Keywords: těkavé organické látky; adsorpce; netkané textilie; aktivní uhlíkové vlákno; adsorbční kapacita; volatile organic compounds; adsorption; nonwoven textiles; activated carbon fibre