Animace 3D objektů v JavaFX - Pletánek, Tomáš (Univerzita Pardubice, 2016)
Cílem práce je vytvořit aplikaci pro tvorbu 3-D kompozic, materiálů a animací v JavaFX 8. V teoretické části je popsána funkčnost 3-D editorů, herních enginů a knihoven pro podporu 3-D v programovacím jazyce Java. Práce seznamuje s JavaFX 8, popis se zaměřuje zejména na 3-D programování. Popsány se zaměřuje především na předdefinované útvary, materiály a způsoby animace. Praktická část se zabývá vývojem aplikace, která slouží jako editor pro kompozice tvořené ze základních 3-D útvarů dostupných v JavaFX 8. Dalším výstupem práce je knihovna vytvořená z projektu uvedené aplikace, která umožňuje použití uložených kompozic v jiných programech.
Animations of 3D objects in JavaFX
Keywords: Java; JavaFX; 3-D; editor; kompozice; materiál; animace; knihovna; programování; Java; JavaFX; 3-D; editor; composition; materials; animations; library; programming