Československo-polské zahraniční vztahy 1921 - 1926 - Gerčák, Tomáš (Univerzita Pardubice, 2008)
Hlavním cílem bakalářské práce je zachytit vývoj československo-polských vztahů v letech 1921 - 1926. Zabývá se především popisem smluvních ujednání a spoluprácí obou států na významných mezinárodních jednáních. Časové období je zvoleno především z důvodu nastalých událostí, které měly zásadní význam na formování kontaktů mezi Československem a Polskem. Jádrem práce jsou kapitoly o smlouvách podepsaných mezi Československem a Polskem v letech 1921 a 1925. Dalším velkým tématem je popis jednání a významu janovské a locarnské konference.
Czechoslovak-Polish international relations from 1921 to 1926
Keywords: československo-polské vztahy; smlouvy; konference; czechoslovakian-polish relations; treaties; conferences