Využití nefarmakologických možností léčby bolesti v praxi - Vašíčková, Lucie (Univerzita Pardubice, 2016)
Tato bakalářská práce je zaměřena na nefarmakologické metody léčby bolesti. V teoretické části jsem definovala bolest, její druhy, hodnocení a různé metody léčby jak nefarmakologické, tak farmakologické. V části praktické jsem pak v dotazníkovém šetření zjišťovala, jaké povědomí mají NLZP o nefarmakologických metodách léčby bolesti a zda je využívají i ve své praxi. Na základě získaných dat byl pro NLZP vytvořen edukační materiál.
Use of non-pharmacological treatment options for pain in practice
Keywords: alternativní a doplňková léčba; bolest; farmakologická léčba bolesti; fyzikální terapie; nefarmakologická léčba bolesti; alternative and complementary therapy; pain; pharmacological treatment; physical therapy; non-pharmacological treatment