Postavení ženy na trhu práce - Darmovrzalová, Jitka (Univerzita Pardubice, 2000)
Autorka se v práci zaměřuje na problematiku rovných příležitostí mužů a žen na trhu práce. Upozorňuje na nejčastější projevy nerovností a popisuje současnou situaci na českém pracovním trhu. Na výběrovém vzorku obyvatel okresu Zlín potvzuje některé typy diskriminace žen při zaměstnávání.
The Simulation of woman on the labour market
Keywords: Trh práce; ženy; postavení žen; diskriminace; zaměstnanost; okres Zlín