Studijní materiály pro výuku finanční gramotnosti v praktické škole dvouleté - Smejkalová, Dita (Univerzita Pardubice, 2024)
Práce se věnuje výuce finanční gramotnosti v praktické škole dvouleté. Konkretizuje, jací žáci mohou být do školy přijati a kteří žáci převážně tuto školu navštěvují. Specifikuje jednotlivá mentální a zdravotní postižení a poruchy. Dále se zaměřuje na praktické příklady, cvičení, křížovky, spojovačky a jiné studijní materiály, se kterými žáci mohou během vyučování pracovat.
Keywords: praktická škola dvouletá; finanční gramotnost; mentální postižení; zdravotní postižení; výuka; two-year practical school; financial literacy; mental disability; health disability; education