Vliv složení psích granulí na zdraví psů - Nováková, Lucie (Univerzita Pardubice, 2013)
Tato práce pojednává o vlivu krmiv na zdraví psů. První část je věnována jednotlivým složkám, které pes fyziologicky k životu potřebuje, a jsou tedy ve stravě nezbytné. V dalších částech se věnuji všem dostupným typům krmiv a rozdílům mezi nimi. Zmiňuji se také o různých důsledcích, které můžou způsobit nadměrně použité suroviny, vyplňovadla a konzervanty. Důležitá je také legislativa, způsob kontroly a aspekty, které se u krmiv sledují, a podle kterých se krmiva hodnotí.
Influence of petfood composition on dog health
Keywords: výživa psa; bílkoviny; sacharidy; analýza krmiv; dogs nutrition; proteins; carbohydrates; analysis of the petfood