Centrální editor vlaků českých drah - Greiner, Karel (Univerzita Pardubice, 1998)
S rozvojem projektu sestavy nákresného jízdního řádu výpočetní technikou - SENA JŘ VT a jiných informačních a řídících systémů na ČD vznikla potřeba vyvinout systém umožňující vytvářet a udržovat prvotní údajovou základnu všech vlaků pohybujících se na síti ČD. Vznikl projekt Centrální editor vlaků - CEV, jehož základní úlohou je pořizovat a upravovat doposud známé údaje o vlacích ve fázi základního řízení. Jedná se o víceuživatelský systém, který je datově provázán s úlohou SENA. Pořízené údaje o vlacích jsou poskytovány prostřednictvím výměnné databáze vlaků mnoha informačním systémům ČD. Důležitým tiskovým výstupem je Plán řazení nákladních vlaků (ND). Program CEV je stále rozšiřován o další možnosti.
The central editor of trains of Czech railways
Der Zentraler Editor der Züge - CEV der Tschechischen Eisenbahnen