Vyhodnocování běžného provozu vozidla MHD při vybraných dopravních situacích - Krupař, Vojtěch (Univerzita Pardubice, 2019)
Cílem práce je navržení metodiky sběru dat pomocí nových komunikačních technologií jako nenákladný způsob získávání dat a současně navržení postupu pro jejich efektivní vyhodnocování. V teoretické části práce jsou popsány způsoby měření hodnot zrychlení, a vlivy působící na řidiče vozidel MHD. V praktické části jsou popsány jednotlivé vybrané dopravní situace a jejich vyhodnocení v souvislosti s naměřenými hodnotami zrychlení.
Evaluation of the normal operation of the public transport vehicle in selected traffic situations
Keywords: autobus; trolejbus; dopravní nehody; měření zrychlení; akcelerometr; dopravní situace; bus; trolleybus; traffic accidents; acceleration measurement; accelerometer; traffic situations