Hospodaření vybraného podniku - Wohlhöfner, Jaroslav (Univerzita Pardubice, 2010)
Diplomová práce je zaměřená na komplexní pohled na hospodářskou situaci v Zemědělském družstvu Chýšť. Toho je dosaženo prostřednictvím analýzy finančních aspektů, komparace s konkurenčním zemědělským družstvem a predikce vývoje vybraných ukazatelů. V práci jsou především využívány ukazatele rentability, aktivity, zadluženosti, platební schopnosti a Altmanův index důvěryhodnosti s Kralickovym Quicktestem.
The economy of chosen company
Keywords: Finanční analýza; komparace; predikce; zemědělská družstva; zemědělství; Financial analysis; confrontation; prediction; agricultural cooperatives; Agriculture