Revitalizace dětského dopravního hřiště s ohledem na moderní trendy v cyklistické dopravě - Formánek, Lukáš (Univerzita Pardubice, 2019)
Dětská dopravní hřiště jsou určena pro dopravní vzdělávání žáku 4. tříd základních škol. Žáci si na hřišti osvojí bezpečný pohyb v silničním provozu jako cyklisté, který později využijí jako základ pro řízení vozidla. Práce navrhuje revitalizaci dětského dopravního hřiště ve Vyškově s cílem vytvořit více modelových situací pro výuku.
Revitalization children's traffic playground with respect to modern traffic cycling
Keywords: doprava; dětské dopravní hřiště; bezpečnost silničního provozu; vzdělání; cyklistika; transport; children's traffic playground education; traffic safety; cycling