Využití Seniorbusu jako doplňku MHD Žďár nad Sázavou - Opršal, Ondřej (Univerzita Pardubice, 2022)
Město Žďár nad Sázavou v roce 2021 získalo od Nadace Charty 77 - Konto Bariéry v rámci projektu Taxík Maxík nový osobní automobil, určený pro přepravu seniorů a handicapovaných osob. Město ve spolupráci se Sociálními službami města Žďár nad Sázavou od začátku ledna roku 2022 provázalo nabídku MHD s nabídkou vozidla v podobě tzv. Seniorbusu. Bakalářská práce posuzuje dva návrhy provozu služby Seniorbusu (projekt Taxík Maxík a alternativní variantu).
Use of the senior bus as a supplement in the urban public transport Žďár nad Sázavou
Keywords: městská hromadná doprava; osoby se zdravotním postižením; senioři; speciální městská dopravní služba; zastávka; urban public transport; people with disabilities; seniors; special urban transport service; stop