Informovanost rodičů dětí do 10 let o péči o chrup aneb možnosti ambulantní praxe - Chrudimská, Lucie; Černohorská, Iveta; Kratochvílová, Věra (Solen, 2019)
Správná péče o chrup je klíčová pro zachování orálního zdraví jedince. Tyto návyky je třeba pěstovat již od dětství. Jsou to hlavně rodiče dětí, kdo se podílí na vytváření stereotypů člověka, proto je velmi důležité, aby byli o této problematice dostatečně informováni. Cílem příspěvku je informovat o průzkumném šetření, které bylo realizováno s cílem zjistit informovanost rodičů dětí do 10 let a poukázat na to, kde je třeba věnovat tomuto tématu více pozornosti. Preventivní péče o chrup je součástí běžné praxe stomatologické, současně je ale v této oblasti významná i podpora ze strany pediatrů a dětských sester v primární péči v rámci všeobecně preventivních prohlídek.
Knowledges parents of children to ten years about care about teeth or possibility of ambulatory practise
Keywords: informovanost; péče o chrup u dětí; pediatrie; rodiče; awareness; children dental care; pediatry; parents