Heirich Cornelius Agrippa z Nettesheimu a jeho recepce v českém hermetismu - Jodasová, Šárka (Univerzita Pardubice, 2018)
Cílem mé práce je zjistit jaký měl vliv Heinrich Cornelius Agrippa z Nettesheimu na novodobé české hermetiky. V první kapitole se zabývám významnými osobnostmi doby renesance. Ve druhé kapitole se věnuji Heinrichu Corneliu Agrippovi z Nettesheimu, jeho životu, dílu a myšlení. Ve třetí kapitole nastíňuji období po renesanci. V kapitole čtvrté přecházím k popisu české okultní scény 19. a především 20. století. V poslední kapitole se věnuji vlivu Heinricha Cornelia Agrippy z Nettesheimu na české hermetiky na základě analýzy jejich textů.
Heinrich Cornelius Agrippa von Nettesheim and his reception by Czech hermeticism
Keywords: hermetismus; Agrippa z Nettesheimu; okultismus; český okultismus; magie; hermeticism; Agrippa von Nettesheim; occultism; Czech occultism; magic