Potenciál železnice ke snížení emisí CO2 z dopravy - Sodoma, Jan (Univerzita Pardubice, 2022)
Bakalářská práce se zabývá analýzou současného stavu železniční, silniční nákladní dopravy a jejich vlivu na emise CO2. Silniční a železniční nákladní dopravci poskytly data o spotřebě vozidel. Tato data byla využita pro výpočet produkce CO2 v konkrétních relacích. Výpočty byly zhodnoceny a byl stanoven potenciál železnice ke snížení CO2 z dopravy.
The potential of railways to reduce CO2 emissions from transport
Keywords: emise CO2; Zelená dohoda pro Evropu; snížení emisí CO2 z dopravy; CO2 emissions; European Green Deal; reduction of CO2 emissions from transport