Das Adjectiv und die substantivische Derivation - Kocourková, Daniela (Univerzita Pardubice, 1999)
Práce se týká problematiky přídavného jména a zpodstatnělých derivátů, které jsou od přídavných jmen odvozovány. Autorka popisuje základní znaky a pravidla při tvorbě slov derivací a uvádí možnosti jejich výkladu a procvičování ve vyučování na základní škole.
Přídavné jméno a zpodstatnělá derivace
Keywords: němčina; Gramatika; výuka; přídavná jména; deriváty