Predikce časových řad návštěvnosti webové domény pomocí SVM - Říha, Michal (Univerzita Pardubice, 2011)
Diplomová práce se zabývá modelováním návštěvnosti webové domény pomocí metody Support Vector Machines (SVM). Řešená problematika se vztahuje na univerzitní webové stránky. V první části práce je popsána problematika web mining-u a časových řad. Další část je věnována problematice metody modelování, kterou je metoda podpůrných vektorů SVM. Kapitola návrh modelu obsahuje předzpracování dat a návrh predikčního systému. V závěru jsou analyzovány a popsány výsledky.
Prediction time series of web domains visit by SVM
Keywords: Web Mining; Support Vector Machines; podpůrný vektor; Support Vector Regression; jádrová funkce; neuronové sítě; statistika; Web Mining; Support Vector Machines; Support Vector; Support Vector Regression; Kernel Function; Neural Networks; Statistica