Rovné příležitosti ve veřejné správě, projekty rovného zacházení všech skupin - gender budgeting - Slezáková, Klára (Univerzita Pardubice, 2007)
Bakalářská práce pojednává o rovných příležitostech žen a mužů ve veřejné správě, obsahuje právní a institucionální vymezení rovného zacházení. Součástí je metodika genderového rozpočtování na všech rozpočtových úrovních a zhodnocení současné situace. Praktická část se zabývá průzkumem veřejného mínění o rovnosti mužů a žen.
Equal opportunities in public administration, projects for equal treatment of all groups - gender budgeting
Keywords: gender budgeting; Gender; rovné příležitosti; rovná práva; diskriminace; veřejná správa