Migrace a kriminalita v České republice - Hájková, Anežka (Univerzita Pardubice, 2020)
Záměrem bakalářské práce je popsat problematiku migrace a kriminality cizinců na území České republiky. Nejprve je práce zaměřena obecně na migraci a vymezení příčin a dopadů ze sociálního a ekonomického hlediska. Poté jsou v práci definovány druhy kriminality a typy preventivního opatření. V závěru práce je provedena analýza vývoje migrační politiky a určení sociálních a ekonomických příčin a dopadů cizinců v České republice. Práce je uzavřena rozborem páchané kriminality cizinců podle jednotlivých druhů.
Migration and crime in the Czech republic
Keywords: migrace; kriminalita; cizinci; Česká republika; vývoj migrační politiky; migration; crime; foreigners; Czech Republic; development of migration policy