Restaurování odlitku sousoší Sv.Mikuláše Tolentinského - Béna, Petr (Univerzita Pardubice, 2011)
Diplomová práce obsahuje dokumentaci provedení restaurátorského zásahu na odlitku sousoší Sv. Mikuláše Tolentinského, ze sbírky Galerie Hlavního města Prahy a příslušný restaurátorský průzkum. V teoretické části textu se zabývá všeobecně úlohou sádrového odlitku v sochařství a památkové péči.
Restoration of the cast of the Sv.Mikuláš Tolentinský statue
Keywords: restaurování; sousoší; odlitky; sádra; galerie; restoration; statues; cast; plaster; galleries