Analýza využívání obecního majetku ve vztahu k rozpočtu obce - Boháčová, Alena (Univerzita Pardubice, 2009)
Bakalářská práce je zaměřena na dlouhodobý majetek obcí, na způsoby jeho využívání a na promítnutí jeho využívání do rozpočtu obcí. Jsou zde vymezeny základní pojmy týkající se obce, majetku obce a hospodaření s tímto majetkem. Další pozornost je věnována využívání majetku ve vybraných obcích se zaměřením na pronájem majetku a s ním související příjmy a výdaje, dále na prodej a pořízení majetku.
The analysis of municipal property utilization in relation to municipal budget
Keywords: municipalities; municipal property; budgets; use of property; obce; majetek obcí; rozpočty; využívání majetku