Sociální programy pro sociálně znevýhodněné děti v zemích Evropské unie - Krejčová, Jiřina (Univerzita Pardubice, 2015)
Tématem bakalářské práce bude popis a následná komparace sociálních programů a jejich individuální charakteristika v oblasti vzdělávání se zaměřením na sociálně znevýhodněné děti (především chudoba) ve vybraných zemích Evropské unie. Prací spojuji téma sociální a vzdělávací politiky a zaměřím se na státní pomoc rodinám a dětem do 18 let. Budou definována kritéria a konkrétní způsob pomoci (např. dávky, služby, granty), podle kterých dojde k porovnání a vymezení rozdílů v jednotlivých zemích. Práce vychází ze studia a obsahové analýzy zahraničních materiálů (především EU, OECD a EURYDICE).
Social Programs for Socially Disadvantage Children in Countries of the European Union
Keywords: family; education; social disadvantage; social programs; compulsory education; rodina; sociální znevýhodnění; sociální programy; povinná školní docházka; vzdělávání